تعیین تکلیف مجلس برای وزارت نیرو: جداسازی آب شرب از مصارف بهداشتی/ این طرح در ۴ سال عملیاتی میشود
نمایندگان مجلس در ادامه بررسی طرح یک فوریتی بهینه سازی مصرف آب شرب در بررسی ماده 5 این طرح وزارت نیرو را موظف کردند به منظور جلوگیری از هزینه های بالای تسویه آب و اتلاف آب شرب در شهرها و روستاهای بالای 200خانوار با اولویت مواردی که دارای منابع آبی با کیفیت پایین تر از آب شرب هستند نسبت به جداسازی آب شرب از سایر مصارف اقدام کند.
وزارت نیرو همچنین مکلف شدبا همکاری وزارت راه و شهرسازی در شهرها و روستاها با میانگین بارش سالانه 250 میلی متر و بالاتر نسبت به ارائه تسهیلات لازم به مشترکان جهت احداث تأسیسات لازم به منظور جمع آوری آب باران و استفاده مجدد از آن با رعایت استانداردهای لازم اقدام نماید.
بر اساس این مصوبه آیین نامه اجرایی آن ظرف مدت دو ماه پس از ابلاغ این قانون به پیشنهاد وزارت خانه های نیرو و راه و شهرسازی تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
وزیر نیرو گفت: ما به دنبال مطالعههای جداسازی آب شرب از شبکه بهداشت هستیم و امیدواریم این طرح را طی چهار سال آینده عملیاتی کرده و یا دستکم زیرساخت مناسب را برای این کار فراهم کنیم.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، نماینده ولیفقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز گفت: بهتر است بهمنظور کاهش مصرف آب، مصارف شرب از مصارف بهداشتی جدا شود.
بنابراین گزارش، حمید چیتچیان وزیر نیرو عصر دیروز(چهارشنبه) با نماینده ولیفقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز دیدار کرد.
در این دیدار، نماینده ولی فقیه در استان فارس گفت: بهتر است به منظور کاهش مصرف آب، مصارف شرب از مصارف بهداشتی جدا شود.
آیتالله اسدالله ایمانی افزود: فضاسازی برای بهینهساری مصرف، امر مهمی است و حتی از تولید آب مهمتر است و اگر مدیریت مصرف را جدی بگیریم، شاید نیازی به این همه سرمایهگذاری برای تولید و انتقال نداشته باشیم.
وی ابراز امیدواری کرد: صدا و سیما فضایی را جهت ارتقای فرهنگ بهینهسازی مصرف آب ایجاد کند.
وی افزود: بهینهسازی مصرف بهویژه بهینهسازی مصرف آب در شرایط کنونی یک تکلیف شرعی است.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه پیوند وزارت نیرو و وزارت کشاورزی باید عمیقتر شود، تاکید کرد: باید سیاستهای وزارت جهادکشاورزی تحت سیاستهای وزارت نیرو تصویب شود چراکه عمده مصرف آب در بخش کشاورزی است و اگر وزارت جهادکشاورزی بخواهد، میتواند کاهش مصرف آب را عملیاتی کند.
وی در پایان با اشاره به سفر وزیر نیرو به استان فارس، ابراز امیدواری کرد: این سفرها فرهنگ بهینهسازی مصرف را در جامعه نهادینه کند.
در این دیدار، وزیر نیرو نیز گفت: ما بهدنبال مطالعههای جداسازی آب شرب از شبکه بهداشت هستیم و امیدواریم این طرح را طی چهار سال آینده عملیاتی کرده و یا دستکم زیرساخت مناسب را برای این کار فراهم کنیم.
حمید چیتچیان افزود: برخی از آبهای موجود در چاهها برای مصارف شرب مناسب نیست اما برای مصارف بهداشتی از قبیل شستوشو مناسب است.
وی با بیان اینکه مفهوم تازهای در بخش آب با عنوان آب مجازی ایجاد شده است، تصریح کرد: منظور از آب مجازی، این است که وقتی کالایی را وارد میکنیم، برای تولید آن کالا مقداری آب صرف شده است که همراه آن کالا به کشور ما وارد شده است و همچنین اگر ما کالایی را صادر میکنیم، برای تولید آن آبی مصرف شده است که درواقع آب را به کشور دیگر صادر کردهایم.
وی با بیان اینکه بهرهوری آب در بخش کشاورزی پایین است، گفت: وقتی محصولهای کشاورزی را به دیگر کشورها صادر میکنیم، عملا آب را با قیمتی خیلی ارزانتر صادر کردهایم. وی خاطرنشان کرد: هدایت بخش کشاورزی متناسب با شرایط آب و هوایی، خاک و منطقه و حتی بازار مصرف، امری ضروری است.